Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ και Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Αρθροπλαστική ισχίου με την τεχνική AMIS

Η ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ είναι η χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας του ισχίου στις προχωρημένες περιπτώσεις που η συντηρητική / φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να βοηθήσει.
Η αρθρίτιδα του ισχίου είναι μια ασθένεια που επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων λόγω του έντονου πόνου στη περιοχή του γοφού αρχικά μετά από κούραση κατόπιν όμως καθ'ολη τη διάρκεια της μέρας ακόμα και κατά τη νυχτερινή κατάκλιση ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλος περιορισμός της κινητικότητας. Δυο είναι οι περισσότερο χαρακτηριστικοί τύποι της αρθρίτιδας η οστεοαρθρίτιδα που είναι και η συχνότερη και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Μέχρι σήμερα άλλα και από ότι φαίνεται ούτε στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που να θεραπεύει ή να επηρεάζει την πορεία της νόσου πέρα από τη μείωση του πόνου με όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων.
Όταν η συντηρητική αγωγή δεν μπορεί να προσφέρει πλέον τίποτα οι προχωρημένες περιπτώσεις αρθρίτιδας του ισχίου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με ολική αρθροπλαστική ισχίου με αντικατάσταση δηλαδή των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών με υλικά που ονομάζονται προθέσεις και αποτελεί σήμερα μια από τις περισσότερο κλινικά αποτελεσματικές επεμβάσεις προσφέροντας μια καλή ποιότητα ζωής χωρίς πόνο και φυσιολογικό εύρος κίνησης.
Δείτε περισσότερα για την ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ.
Σήμερα γίνονται παγκοσμίως γύρω στο ένα εκατομμύριο ολικές αρθροπλαστικές ισχίου το χρόνο και μέχρι το 2030 ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιασθεί.
Η πρώτη ολική ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ έγινε στην Ευρώπη το 1960 και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προόδους στον τομέα της χειρουργικής.
Τα τελευταία χρόνια μεγάλη πρόοδος έχει γίνει με τη δημιουργία υλικών ανθεκτικότερων στη φθορά του χρόνου με την ελπίδα ότι θα διαρκούν περισσότερο. Μεγάλη προσπάθεια επίσης έχει γίνει και στις χειρουργικές τεχνικές ενώ η παλαιότερη άποψη που υποστήριζε μεγάλο χειρουργείο μεγάλη τομή έχει σήμερα κατατριφθεί. Όπως σε όλους τους τομείς της χειρουργικής έτσι και στην ορθοπαιδικη η τάση σήμερα είναι η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος με τη μικρότερη δυνατή βλάβη στους ανθρώπινους ιστούς.
Δείτε περισσότερα για την ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ.
Με αυτό τον προσανατολισμό και με βάση την εμπειρία όλων των κλασικών χειρουργικών τεχνικών ο ορθοπεδικός χειρούργος Τσουτσάνης Αθανάσιος εξειδικεύτηκε στο Παρίσι στην τεχνική AMIS (Anterior Minimal Invasive Surgery) πρόσθια ελαχίστης επεμβατικότητος χειρουργική.


Created by Net Media © 2012 All rights Reserved

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου